Konsult inom finansiell juridik sökes till FCG Holding Sverige AB  (läst 910 gånger) Skriv ut

1 B


Dovile  mars 09, 2018, 03:17:34 PM

Vi vill ha dig med på vår resa!
Du som med engagemang och kraft vill vara med oss på FCG i våra kunders arbete med finansiell juridik och compliance inom framförallt fond- och värdepappersbranschen. Du som hela tiden vill utvecklas och som aldrig slutar att vara nyfiken. Du som vill vara en del av vårt lag där det finns en enorm kunskap och erfarenhet, som vi vill dela med oss av. Till varandra. Till våra kunder.

I ditt arbete kommer du bland annat att hos våra kunder arbeta med:

• Kvalificerad rådgivning inom finansiella regelverk, särskilt MiFID II, UCITS och AIFMD
• Strategiskt stöd till verksamhet och ledning med tolkning, anpassning och implementering av finansiella regelverk utifrån verksamhetsförutsättningar
• Framtagande av ramverk för exempelvis företagsstyrningssystem, kontrollfunktioner, produktstyrning och hantering av intressekonflikter
• Interimslösningar, exempelvis bemanning av compliance-funktioner eller juristavdelningar
• Projektledning och stöd vid tillståndsansökningar hos Finansinspektionen
• Gap-analyser, exempelvis i samband med nya regelverk eller vid genomlysning av befintliga verksamheter
• Stöd med att ta fram styrande dokument
• Leda och stötta juniora kollegor
• Bidra med nya affärsmöjligheter

Om dig
Du har en akademisk utbildning inom juridik och har 2-5 års erfarenhet från t.ex. advokatbyrå, bank, fond- eller värdepappersbolag, myndighet eller som konsult inom den finansiella sektorn. Du ska vara intresserad av och ha förståelse för fond- och värdepappersfrågor.

Du behärskar MS Office helt obehindrat och talar och skriver svenska och engelska flytande.

Som person tar du gärna egna initiativ och drivs av att ständigt utvecklas. Du är duktig på att kommunicera och förklara komplexa frågeställningar på ett sätt som gör att alla förstår, oavsett om diskussionen är med en kollega eller med en kund. Ansvar är något du gärna tar och en föränderlig värld ser du som något positivt.

Akademiska meriter och erfarenhet är emellertid inte allt för oss på FCG. Vi lägger stor vikt vid personlighet och faktorer som integritet, ödmjukhet, engagemang och samarbetsförmåga. Du brinner för att arbeta i en konsultdriven miljö med tydligt leveransfokus.

På FCG
Vi på FCG är måna om varandra. Vi investerar i allas utveckling och välmående. Vi värdesätter engagemang och eget driv. Med våra specialistkunskaper ser vi till att vår rådgivning fungerar i praktiken och att den alltid leder till konkret affärsnytta. I samarbetet med kunden tar vi som konsulter en stödjande roll, men viktigast av allt är att vi vågar utmana och inspirera!

Ansök här: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/d4454b50251d

Loggat