Redovisningsansvarig sökes till Universitets- och högskolerådet  (läst 913 gånger) Skriv ut

1 B


Dovile  september 26, 2016, 02:06:57 PM

Universitets- och högskolerådet (UHR) är en statlig myndighet med ett brett uppdrag inom utbildningsområdet. Vi ger stöd och information till alla som vill läsa vidare på högskolan och samordnar antagningen till universitet och högskolor. Vi ansvarar även för högskoleprovet, erbjuder möjligheter till internationellt utbyte och bedömer utländska utbildningar. UHR har 260 anställda i Stockholm och Visby. Vi söker dig som, tillsammans med våra kunniga medarbetare, vill vara med och utveckla vår myndighet och bidra till vår vision Utbildning, utbyten, utveckling – för alla som vill vidare.

Tjänsten är placerad på administrativa avdelningens ekonomienhet. På ekonomienheten arbetar för närvarande fyra ekonomer samt en ekonomichef.

Arbetsuppgifter

Du är myndighetens expert i redovisningsfrågor och ger stöd till kollegor på myndigheten. Du ansvarar för att utveckla principer och rutiner inom redovisningen. Som redovisningsansvarig ansvarar du även för att upprätthålla och utveckla myndighetens redovisningsmodell samt för att ta fram delårsrapport och årsbokslut i samarbete med övriga på ekonomienheten. 

I rollen ingår ansvarsområden som:

- redovisningsmodell inklusive kod- och kontoplan
- delårsrapport och bokslut
- investeringar och lånehantering
- avstämningar, moms och skattefrågor samt rapportering i Hermes
- EU-redovisning och annan bidragsredovisning
- löpande redovisningsuppgifter

I arbetet som redovisningsansvarig är det viktigt att kunna överblicka hela verksamheten och samtidigt kunna göra fördjupade analyser. Du förväntas delta i olika typer av utvecklingsprojekt inom verksamhetsområdet. Du rapporterar till ekonomichefen.

Vi söker dig som har:

- ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
- minst fem (5) års erfarenhet av att ansvara för bokslutsarbete och en statlig myndighets redovisning
- goda kunskaper i ekonomisystemet Agresso
- erfarenhet av såväl anslags-, avgifts- som bidragsfinansierad verksamhet
 -goda kunskaper i Excel

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet från myndighet med dubbla betalningsflöden
- kunskaper om systemadministration av Agresso

​Arbetet som redovisningsansvarig kräver att du är strukturerad, ansvarstagande, noggrann samt har en god analytisk förmåga. Förmåga att ta initiativ, samarbeta väl och att ha ett helhetsperspektiv är nödvändigt. Du behöver även vara bra på att involvera och engagera andra samt kunna kommunicera väl, både skriftligt och muntligt.

Information
 
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning. Placeringsort Stockholm. Upplysningar om tjänsten lämnas av ekonomichef Daniel Bäckman, tfn: 010-470 03 12. Fackliga kontaktpersoner är Erik Kyhlberg (SACO) tfn: 010-470 04 91 och Henrik Ohlson (ST) tfn: 010-470 03 34

Välkommen med din ansökan senast 10 oktober 2016 via www.uhr.se/ledigajobb. För mer information om UHR gå in på www.uhr.se

Universitets- och högskolerådet strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av mångfald och respekt för allas lika värde. Vi uppmanar bemanningsföretag, rekryteringsföretag och annonsförsäljare att inte kontakta oss på eget initiativ.

Ansökan: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/8299f41922d4

Loggat