Kort om tid för redovisningsbyrå att bokföraarbetsgivardeklaration! Lösning?  (läst 3446 gånger) Skriv ut

1 B


Peder_  augusti 10, 2012, 09:27:58 AM

Hej,

Om man tänker sig starta en redovisningsbyrå, hur löser man då bokföringen av arbetsgivardeklaration och lön etc rent tidsmässigt?

Anta att vi är i februari månads slut. Jag tänker mig att man vill få in verifikat, bankkontoutdrag etc. för februari från kund tidigt i mars månad. Det ger väldigt få dagar för bokföringsbyrån att skicka tillbaka uppgifter till kunden som den sen ska skicka in till skatteverket och föra över pengar till skattekontot. Detta i synnerhet om man bara vill "öppna" varje bolags redovisning en gång i månaden för att öka effektiviteten i byrån. Då blir det ju väldigt mycket jobb första två veckorna i varje månad men knappt något i slutet.

Hur löser de flesta redovisningsbyråer detta? Idealt vore om man som för momsen ha en dryg månad på sig.

Stort tack på förhand!

Loggat


Fredrik Stigsson  augusti 15, 2012, 08:38:57 AM

Hej!

Om man tänker sig starta en redovisningsbyrå, hur löser man då bokföringen av arbetsgivardeklaration och lön etc rent tidsmässigt?
Bokföringen av lön och arbetsgivardeklaration kan skjutas upp precis som alla andra verifikationer.

Om kunden sköter löneadministrationen så kommer kunden att skapa lönekörningar, betala ut lön, fylla i arbetsgivardeklaration och betala preliminär a-skatt samt arbetsgivaravgift till skattekontot. Löneadministrationen sköts normalt med hjälp av ett löneprogram. Bokföringsordrarna för lönekörning och arbetsgivardeklaration sorteras in i bokföringspärmen och bokförs när månadens bokföring görs.

Om ni sköter löneadministrationen så måste ni skapa lönespecifikationer och betala ut lön innan den 25 i varje månad, när en lönekörning är gjord så kan man skriva ut bokföringsunderlag för lönekörning och för arbetsgivardeklarationen.

Loggat


mikaelgreen  augusti 15, 2012, 12:36:39 PM

Du har drygt en månad på dig för momsen. Moms för mars (eller Q1) ska deklareras den 12 maj osv.

/Micke

Loggat