Forumnyheter:

Nytt forum om bokföring!

Huvudmeny

Sr. Accountant sökes till Xylem (Emmaboda)

Startat av Dovile, november 25, 2020, 02:27:12 PM

Föregående ämne - Nästa ämne

Dovile

På Xylem arbetar 17 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvaru märken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.https://www.youtube.com/channel/UCRN-eNAikasEjcQE9PTZu9w

Till vår ekonomiavdelning i Emmaboda söker vi en Senior Redovisningsekonom

Arbetsbeskrivning
Till vår avdelning för bokföring och rapportering söker vi nu en redovisningsekonom. Avdelningen består av omkring 20 personer som utför service för bolagi Sverige, Finland och Schweiz.Som redovisningsekonom får du varierande arbetsuppgifter som kräver en helhetssyn på ekonomi och färdigheter inom redovisningsområde.

Dina arbetsuppgifter kommer framför allt att bestå av:

• Rapportering av månads- och årsbokslut
• Löpande bokföring och kontoavstämningar
• Support till andra ekonomifunktioner och avdelningar inom Xylem
• Deltagande i interna och externa revisioner
• Deltagande i utvecklings- och effektiviseringsarbete

Som avdelning strävar vi efter ständiga förbättringar vilket medför att du kontinuerligt kommer att arbeta med förbättringar av arbetsprocesser samt att vara delaktig i projekt som drivs inom våra Xylem bolag. Du kommer att få möjlighet att arbeta självständigt, drivande och ifrågasättande.

Erfarenhet
Civilekonom eller motsvarande utbildning inom ekonomi och erfarenhet av kvalificerad redovisning är meriterande. Tjänsten kräver mycket goda kunskaper i engelska då det är vårt koncernspråk. Arbetet kräver att du har god datorvana och kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper
Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser vilka är en bidragande faktor till företagets framgång - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna. Vidare är du noggrann och ansvarsfull iditt arbete. Du har ett flexibelt och ödmjukt förhållningssätt. Du tycker om att arbeta självständigt såväl som i grupp. Du är noggrann och detaljorienterad med förmåga att arbeta mot deadlines samt vana att snabbt sätta sig in i nya arbetsuppgifter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrig information
Har du frågor är du välkommen att kontakta Leila Sayyad, Corporate Recruiter, 08-475 60 21eller rekryterande chef, Maria Lemon 0471-24 71 78

Välkommen in med din ansökan, dock senast 2020-12-23. Urvalet av ansökningar sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Link: https://ex.cndarine.com/campaign/url/forward/06265c9d0472