The Cobham Group söker en Financial Controller i Stockholm  (läst 424 gånger) Skriv ut

1 B


Matilda_J  juli 31, 2017, 09:46:59 PM

Rollen, som är baserad på vårt Stockholmskontor, ingår i svenska ledningsgruppen och rapporterar till VD i det svenska bolaget. Vi söker dig som vill spela en proaktiv controller-roll i vår fortsatta satsning på lönsam tillväxt. Som Controller i det svenska bolaget har du också löpande dialog med Cobham koncernens ekonomifunktion i London samtidigt som du också stöttar ekonomifunktionen i vårt systerbolag i Finland.Vi outsourcar delar av vår löpande redovisning och som Controller är du ansvarig för att detta fungerar med högsta kvalitet och effektivitet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
- Övergripande ansvar för ekonomifunktionen i det svenska bolaget.
- Månadsvis finansiell rapportering till ledningen för det svenska bolaget samt till koncernens ekonomifunktion.
- Ta fram underlag för årlig budget och månadsprognoser.
- Förbereda finansiellt underlag som stöd till koncernens femåriga strategiska planer för tillväxt.
- Delta i utvärdering av produktutvecklingsprocessen för att säkerställa att korrekta finansiella rutiner finns och fungerar.
- Samverka med marknad- och säljfunktion i framtagning av kalkyler och offerter samt svara för en affärsstödjande och säker kreditkontrollprocess.
- Aktiv roll i ledningsgruppen för det svenska bolaget.
- Ett besök per månad till det finska systerbolaget för att stötta ekonomifunktionen där.

Din bakgrund
Vi söker dig som är civilekonom med flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, gärna från ett internationellt bolag. Har du dessutom arbetat i ett teknikintensivt företag är det en liten bonus. Du har kunskap och erfarenhet avseende IFRS, du behärskar Excel mycket väl och erfarenhet av visst personalansvar är meriterande. Koncernspråk är engelska varför du bör ha goda kunskaper i såväl tal som skrift. Kunskaper i finska är en bonus. Som person är du analytisk, självgående och med ett väl utvecklat sinne för struktur och systematik. Du har ett kommersiellt intresse, tycker om affärer och stimuleras av att kunna spela en aktiv roll i utveckling av både företaget och verksamheten. Du tycker om att samverka med andra men drivs också av att ta individuellt ansvar.

I denna rekrytering samarbetar Cobham med WTT Rekrytering.
Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult
Peter Backman på telefon 0708-44 44 00 eller via mail peter@wtt.se

Loggat