Ekonomichef sökes till Täby kommun  (läst 1183 gånger) Skriv ut

1 B


Dovile  november 02, 2016, 02:28:28 PM

Är du Täby kommuns nya ekonomichef?

Arbetsuppgifter

I maj 2017 står vi utan ekonomichef eftersom Gunvor går i pension. Vi söker därför dig som vill göra så mycket mer av ekonomi än verksamhetsplan och bokslut. Vi letar efter någon som ser helheter och som gör ekonomi till en del av allas vardag. Vi vill jobba ihop med en person som förstår politik, vet hur en enhetschef har det och som kan ge ett klokt råd till en fundersam kommundirektör. Självdistans, humor och lite jädrar anamma är bra att ha i uppdraget.

Som ekonomichef ansvarar du för ekonomiavdelningen, där ca 25 medarbetare arbetar på en controller- och redovisningsenhet, samt leder kommunens ekonomistyrning. Du ansvarar för kommunens ekonomiska processer och är sakkunnig i ekonomiska och finansiella frågor till kommunledningen, politiker och kommunens bolag. Täby kommun är i ett mycket expansivt läge och det ställer krav på kontinuerligt arbete med långsiktiga finansiella och ekonomirelaterade planer och strukturer. Du är direkt underställd kommundirektören och är en viktig del i kommunens ledning. Vi berättar gärna mer i detalj när du hör av dig.

Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Du har en akademisk utbildning och flerårig erfarenhet av att ha arbetat som ekonomichef i flera olika organisationer, gärna också i en politiskt styrd organisation. Vi söker dig som har en god förståelse för och insikt i hur ekonomin inom offentlig sektor fungerar. Att du är mycket kunnig i redovisning och investeringsfrågor ser vi som en självklarhet. Du förstår de bakomliggande mekanismerna för att uppnå kvalitet och en god ekonomi, där chefer och medarbetare står i centrum för möjligheterna att skapa goda resultat. Du gillar att få saker gjorda och anser att det är viktigt att nå resultat.

Du är trygg, lyhörd och en tydlig ledare, är flexibel och lösningsfokuserad. Du tål ifrågasättande, söker samförstånd men inte enkla lösningar och inger förtroende såväl hos allmänhet, politiker som hos medarbetare. Tjänsten innebär ett mycket nära samarbete med kommundirektören och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Arbetsplatsen

Täby är en av Sveriges mest attraktiva kommuner med närhet till både arbetsplatser, grönområden och skärgård. Täby ligger strategiskt placerat strax norr om Stockholm och det bor ca 68 000 personer här. I Täby byggs många bostäder, fler företag etableras och kommunen satsar på förbättrad service med stor valfrihet. Täby - att växa med.

I Täby erbjuder vi dig stora möjligheter och intressanta utmaningar. Som medarbetare är du viktig och ditt arbete gör Täby ännu mer attraktivt.

Läs mer på www.taby.se.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1


Andra uppgifter

Vad kan Täby kommun erbjuda dig?
Vi kan erbjuda dig ett intressant och roligt arbete i en spännande organisation då vi är en kommun i stark tillväxt. I den kommunala organisationen är det högt i tak, det händer mycket, och vi delar gärna med oss av våra erfarenheter. Under våren 2017 flyttar Täby kommun till det nybyggda kommunhuset, som ligger i nära anslutning till Täby centrum.

Urvalsarbetet sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2016-11-13
Arbetsgivarens referensnummer: A619506

Ansök här: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/235ca1bd4953


Upplysningar

Carina Lundberg Uudelepp
Kommundirektör
08-55 55 94 83
carina.lundberguudelepp@taby.se

Gill Blomberg
Vision
08-55 55 96 92
gill.blomberg@taby.se

Helen Klockare
SACO
08-55 55 95 12
helen.klockare@taby.se

Loggat