Redovisningschef sökes till VR Track Sweden  (läst 965 gånger) Skriv ut

1 B


Dovile  september 26, 2016, 04:30:02 PM

VR Track Sweden är en snabbt växande järnvägsentreprenör som bygger och underhåller järnväg från Abisko i Norr till Eslöv i Söder. Vi är specialister inom teknikslagen ban, el, signal och tele. VR Track Sweden ingår i den finska VR Group koncernen med erfarenhet och kompetens i järnvägsbranschen sedan flera generationer. Med en stark ägare, en stor egen maskinpark och landets bästa järnvägstekniker är vi en leverantör och partner att satsa på för framtidens järnväg i Sverige. VR Track Sweden omsatte drygt 700 MSEK 2015.

Till vår Redovisningsenhet söker vi en Redovisningschef. Du kommer att ansvara för att styra och vidareutveckla processer och system inom redovisningsfunktionen. Inom ramen för tilldelade befogenheter svara för ledning, planering, tillsyn och uppföljning inom enheten Redovisning men även rapportering till svenska myndigheter. Tillsammans med Ekonomichef arbetar du för att organisera verksamheten inom fastställda regler.

I ditt ansvarsområde ingår det att leda redovisningsfunktionen utifrån företagets vision, affärsidé, affärsplan, policyn och mål. Du gör den ekonomiska rapporteringen till moderbolaget i Finland och säkerställer att kraven på Ekonomisk och Finansiell kontroll efterlevs inom VR Track. Du kvalitetssäkrar också den ekonomiska rapporteringen enligt redovisningsregler (K3).

I samråd och nära samarbete med Ekonomichef har du kontakt med externa och interna revisorer, ansvarar för finansiell planering, bokslut, prognostisering och budgetering. Ansvarig för bokslut, budget och prognos med tillhörande intern och extern rapportering för ett nystartat dotterbolag.

Du har

• Civilekonom- eller liknande utbildning
• Minst 3 års arbete i liknande befattning
• Erfarenhet av SAP FICO
• Erfarenhet från revisionsbyrå samt bygg- anläggningssektorn är meriterande
• Goda kunskaper i svenska och engelska och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift

Det är meriterande om du har arbetat inom en större ekonomiavdelning. Vidare har du erfarenhet av implementering av SAP FICO.

Du är

• Affärsmässig
• Förmågan att arbeta lugnt och metodiskt under stressade omständigheter.
• Ansvarstagande
• En lagspelare och kan samverka med personer på alla nivåer

Då branschen är mansdominerad ser vi gärna kvinnliga sökande.

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid/Tillsvidare
Placeringsort: Solna
Sista ansökningsdag: 2016-10-16

För mer information kontakta

Ekonomichef Anki Gunners, 070-586 17 21.

Ansökan: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/87ebec46ce61

Loggat