Ekonomisk förening och ansvarsfrihet

Startat av Cordula, juni 04, 2016, 06:11:51 PM

Föregående ämne - Nästa ämne

Cordula

Jag vet att det egentligen inte hör hit, men denna ekonomiska föreningen gör mig tokigt. 8 medlemmar, därav 5 styrelsemedlemmar. Vid föreningsstämman t.ex. var bara styrelsen närvarande. Hur funkar det när ingen annan är intresserad av att vara med? Enligt lag ska det finnas tre aktiva medlemmar. Men det kan väl inte bara vara styrelsen som är aktiv? Hur ska det funka med ansvarsfriheten?

De kom i april och ville ha mig som revisor för hela 2015. Bokföringen är så där, men kan godkännas ifall de jobbar med vissa bitar. Men förvaltningen och internkontrollen är en katastrof. Och nu vill de att jag som revisor ska bevilja ansvarsfrihet! Det är väl inte min uppgift? Det är väl bara medlemmarna som kan göra detta?

Tänkte ta kontakt med den tidigare revisorn också och höra, men jag vet inte hur jag ska hantera det hela. Styrelsen verkar vara lite upprörd också, de förstår inte att jag gör så stor väsen om allt, de är ju en mindre ekonomisk förening. De har avtal med arbetsförmedlingen och får långtidsarbetslösa och asylanter tilldelade för projekt och språkpraktik bl.a. De är alltså en del av hela det sociala systemet. Men får jag göra undantag bara för det? Eller är det andra regler som gäller i det här fallet?

Fredrik Stigsson