Efterlysning: föreningsbokföring med flera dimensioner på resultatenheter  (läst 4331 gånger) Skriv ut

1 B


Prefect47  oktober 02, 2014, 01:57:14 PM

Finns det något bokföringsprogram (online eller inte) som har stöd för flera dimensioner av resultatenheter? T.ex att i en idrottsförening ha resultatenheter för:
* Varje lag
* Senior- och ungdomsverksamhet
* Inomhus- och utomhus
* Kost&logi, resor, osv

...fast som separata fält, så att man kan generera rapport för hela seniorverksamheten (bara seniorlag), eller utomhusverksamhet (senior och ungdom) eller en kombination av dessa.

Visma har svarat att behovet är för lite för att ta utvecklingskostnaden på Visma Förening, vilket känns lite sådär. Det borde ju inte vara något större ingrepp i databaskoden tycker man... :)

Loggat


Fredrik Stigsson  oktober 03, 2014, 08:49:22 AM

Hej,

mitt förslag är att du bearbetar den här statistiken i Excel eller ett annat kalkylprogram. Skriv in alla indata på ett arbetsblad och använd dig sedan av en pivot tabell eller OM-funktioner för att summera data i rapporter.

Loggat


Prefect47  oktober 03, 2014, 11:27:23 AM

Jag har påbörjat ett enkelt python-script (med hjälp av pyParse) som tar SIE-filen och stoppar in i en databas, som sedan Calc (i LibreOffice) kan använda för presentation. Men det är tröttsamt att behöva efterbehandla varenda verifikation på det sättet. :)

Bättre än den tidigare lösningen, vilket var att underhålla excelarket med indata manuellt. Den filen blev inte liten den...

Loggat


Fredrik Stigsson  oktober 10, 2014, 08:39:08 AM

Hej!

Ok, ett annat alternativ är att du programmerar ett försystem där man registrerar verifikationerna med alla dimensioner och sedan gör en SIE-export från detta försystem till bokföringsprogrammet.

Loggat