Utlandstraktamente  (läst 6243 gånger) Skriv ut

1 B


Acka  september 28, 2011, 04:55:36 PM

Hej, är dålig på det här med traktamente och hur allt ska konteras,  som har med en sådan resa att göra, har enskild firma.
- Gjorde en bil-tripp till Tyskland för några veckor sedan.Åkte tidigt en morgon.
- På vägen ner genom Sverige, gjorde jag ett kundbesök och övernattade där privat.(Dygn 1, Sverige)
- Fortsatte sen tidigt på morgonen till Lybeck, för ytterligare ett kundbesök, hotellövernattning.(Dygn 2, Tyskland)
- Fortsatte till Hamburg som var slutmålet för affärsresan, även där ett kundbesök.Hotellövernattning 2 dygn (tog en extra dag för ett
   privat dags-besök några mil söder om Hamburg.((Dygn 3-5, Tyskland)
- Sen bar det av hemåt igen. Sonen (som är behjälplig i firman) och jag växelkörde, så vi var hemma i Uppsala mitt i natten,
   avresedagen.(Dygn 6, Tyskland/Sverige).
Hur kommer det här att se ut traktament-mässigt? Vad jag förstår kan jag yrka avdrag (som avser fördyrad levnadskostnad=mat?) på 576:-/dygn i Tyskland och 200:-/dygn i Sverige?  Vad avser hotellkostnader m m, så drar jag av det som vanligt?  Milersättning i deklarationen ruta 806?

Trevligt om någon vill bolla frågorna med mig, känns knepigt att få ihop det hela och vet inte om jag tänker rätt?!? Kanske ska man tänka på något mer? Hur gör jag med sonens kostnader, är ju i praktiken en firma-kostnad. 

Ha en bra dag!
ACKA

 

Loggat


Fredrik Stigsson  oktober 06, 2011, 03:29:58 PM

Hej,

du kan titta på Bokföra skattefritt traktamente och utlandstraktamente när det gäller hur du kan bokföra traktamente i en enskild firma. Du kan bokföra skattefritt traktamente som en kostnad i företaget, det gäller också skattefri bilersättning. Om du inte bokför traktamente och bilersättning som en kostnad i den enskilda firman så kan du specificera avdragen i inkomstdeklarationen.

Loggat