Nyliga inlägg

: 1 2 3 ... 10
1
Reklam / Revisorsassistent sökes till Stromson Revisionsbyrå (Stockholm)
« Senaste inlägg av Dovile skrivet november 07, 2019, 08:03:40 AM »
Säljdistrikt: Småland

Nu söker vi en Revisorsassistent till vårt kontor i City för att stärka vår byrå med ytterligare en talang.

Här får du möjlighet till en bred och givande roll inom revision.
Till Stromson Revisionsbyrå söker vi nu en självständig ekonom med något eller några års erfarenhet inom redovisning eller revision. Hos oss har du en viktig roll då du har du hand om våra klienters uppdrag. Du kommer få ett eget ansvar för dina uppdrag ax till limpa. Du kommer att bli en del av ett härligt team där prestigelöshet och högt i tak står i centrum. Vi sitter i sitter i fina lokaler i centrala
Stockholm.

Du erbjuds en roll med möjlighet att påverka och att sätta din egen struktur på ditt dagliga arbete.
Det finns stor potential att få lära sig uppgifter såsom skatterelaterade frågeställningar av våra seniora kollegor på plats. Tillsammans med din mentor sätter vi upp en plan för din kompetensutveckling. Har du drivkraften och viljan finns goda möjligheter att lyckas och utvecklas hos oss.

Vem är du?
Vi söker dig som idag jobbar som redovisningsekonom men vill ta ett nytt kliv i din karriär eller jobbar du redan som revisorsassistent men vill ha en bättre balans mellan arbete och fritid. För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. Vi tror att du har erfarenhet av att arbeta i något ekonomisystem, har du erfarenhet av Hogia ser vi det som meriterande. För att trivas i rollen är det en förutsättning att du tycker om utveckling och utmaningar samt är självgående, kvalitetsmedveten och affärsinriktad som person.

Som person är du prestigelös, driven och ansvarstagande. Du är självgående och kan effektivt driva ditt arbete framåt med goda resultat. Nyckelkompetenser för att lyckas i denna roll är lösningsorienterad, att ha förmågan att arbeta strukturerat och processorienterat både självständigt och i grupp samt vara flexibel och kunna ändra prioriteringar när det behövs. Rollen kräver hög integritet och lojalitet och vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan
https://ex.cndarine.com/campaign/url/forward/1622207757b0
2
Reklam / Ekonom sökes till Tage Rejmes Bil AB (Norrköping)
« Senaste inlägg av Dovile skrivet november 06, 2019, 10:05:00 AM »
Rejmes söker dig som vill jobba som kredit- och kundreskontraadministratör på huvudkontoret i Norrköping. Till vårt kreditteam om fyra medarbetare söker vi en ny kollega som är en erfaren problemlösare med stor integritet och hög kundservicenivå.

I rollen som Kreditadministratör behandlar du kreditansökningar gällande nya och befintliga kunder, samt bevakar befintliga krediter.

Du arbetar även med kundreskontran och löpande ekonomiska transaktioner samt avstämning av diverse balanskonton.

Dina arbetsuppgifter omfattar i huvudsak:

 -   Kreditbedömning och kreditbevakning
 -   Kundreskontra och kravhantering
 -   Konkurs och obeståndshantering

Inom teamet arbetar vi även med uppföljning av inkassoärenden, utredning av tvister, upplägg av amorteringsplaner m.m. Du har mycket kontakt internt och även externt med våra kunder. Du säkerställer regelefterlevnad och att god kreditgivningssed följs.

Du driver även tillsammans med teamet kontinuerligt utvecklings- och förbättringsarbete inom det finansiella området, samt arbetar för en likriktad kreditprocess i koncernen.

Vi söker dig som har minst 3 års praktisk erfarenhet av liknande arbete. Att ha ingående kunskaper inom ekonomi med inriktning mot finansiering eller reskontraadministration samt grundläggande kunskaper i bokföring, är ett krav. Har du även erfarenhet av kreditbedömning och kravhantering är det ett stort plus.

Vi har en övertygelse om att är du en driven ekonom till din natur, med rätt inställning så finns alla möjligheter att lära sig det specifika kreditarbetet. Du har goda kunskaper i Officepaketet, framförallt Excel.

Du är analytisk, har god förståelse för siffror och ekonomiska sammanhang. Du arbetar självständigt och trivs med att arbeta i en hög arbetstakt under tidspress i perioder. Som person är du strukturerad och noggrann med god samarbetsförmåga.

Du är prestigelös, engagerad och flexibel - du har inga problem att hugga i där det behövs, högt som lågt.

Låter det här som en utmaning som kan passa dig? Sök då snarast!

Välkommen med din ansökan!

https://ex.cndarine.com/campaign/url/forward/f1412f78de38
3
Medlemspresentation / Företag
« Senaste inlägg av Bolago skrivet oktober 14, 2019, 05:28:08 PM »
Presenterar ett par bolag nedan för bolagsbildning och redovisning.

För den som skall påbörja verksamhet i aktiebolag, gör det enkelt och billigt genom lagerbolag tillsammans med www.bolago.se.

och

För den som söker en bokföringsbyrå i Stockholm som erbjuder moderna digitala lösningar tillsammans med rådgivning så erbjuder www.dinbokforing.se.
4
Reklam / Ekonomiassistent sökes till Candles Scandinavia AB (Örebro)
« Senaste inlägg av Dovile skrivet augusti 28, 2019, 06:52:43 AM »
Candles Scandinavia är den ledande leverantören av doftljus och övriga doftsättningsprodukter till hemmet genom agenturen för flertalet av världens största ljusmärken samt att man bedriver utveckling och produktion av egna produkter, främst som private label. Man finns representerad i samtliga nordiska länderna samt har kontor, showroom, lager och tillverkning i fräscha och ändamålsenliga lokaler centralt placerade i Örebro. Just nu befinner man sig i en spännande och expansiv fas med ett 30 tal medarbetare och en omsättning på ca 80 miljoner kronor.

Profil på vår Ekonomiassistent
Som ekonomiassistent hos oss kommer du att arbeta med kund- och leverantörsreskontra, löneberedning, löpande bokföring, avstämningar, rapportering samt bistå vid månadsbokslut och årsbokslutsarbetet.

Du kommer att ingå i ett team om fyra personer där vi arbetar tätt tillsammans och alla hjälps åt. Detta medför att din roll kommer formas efter din kompetens, tidigare erfarenhet och gruppens sammansättning. Vi tror att du på ett engagerat och ödmjukt sätt kan bidra med nya tankar och idéer för utveckling av de ekonomiska processerna.

Vi söker dig som
Precis har avslutat en relevant utbildning inom ekonomi alternativt har något års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Som person är du noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Du är pedagogisk och har en förmåga att förstå och se helheten.
Du har tålamod och är inte rädd för att stå på dig och driva saker framåt. För att passa in i vår organisation är du en social och kommunikativ lagspelare, som hugger i där det krävs. Vi ser gärna att du gillar utvecklingsarbete och vill vara med och driva Candles Scandinavia framåt.

Vi erbjuder
Ett spännande arbete i ett snabbväxande bolag med höga ambitioner på marknaden. Vi är idag det ledande bolaget inom vår nisch men har fortsatt stora tillväxtmöjligheter. Vi har ett öppet klimat där det är korta vägar till beslut. Vi ser att tjänsten på sikt kan utvecklas mot större ansvarsområden.

Ansök här: https://r.cndrne.com/campaign/url/forward/07b2a7d1a030
5
Reklam / Redovisningskonsult sökes till JL Ekonomi Västerås AB
« Senaste inlägg av Dovile skrivet augusti 28, 2019, 06:19:46 AM »
Är du en person som brinner för ett starkt affärsmannaskap och som trivs i ett högt tempo med fokus på kvalitet? Vill du vara med på vår resa och bygga upp Sveriges bästa redovisningsbyrå tillsammans med gedigna kollegor? Vill du till en arbetsplats där man arbetar nära kunden med fokus på hög livskvalitet, glädje och laganda? Då har vi arbetet för dig!

Om JL Ekonomi
JL Ekonomi är ett företag på tillväxt och vår viktigaste tillgång är våra kvalificerade medarbetare. Vi växer och söker nu två duktiga Redovisningskonsulter till Västeråskontoret. Hos oss uppskattas du för din
kompetens och vi är måna om vår personal! Din vardag kommer att vara varierad med utveckling inom många nya branscher. Din erfarenhetsbank kommer att växa liksom ditt sociala och professionella kontaktnät. Vi vill att du ska må bra och satsar på aktiviteter
som bidrar till god hälsa och arbetsglädje. Vi erbjuder dig friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid, långsiktig utvecklings/utbildningsplan, samt regelbundna personalaktiviteter.

Hur ser din arbetsdag ut?
Du är placerad på vårt expansiva Västeråskontor. Tillsammans med kollegorna i Stockholm och Malmö är vi ett härligt gäng på 70 personer; en arbetsgrupp som präglas av stor öppenhet och hög teamkänsla där vikten av att hjälpa varandra för att nå målet väger tyngre än den individuella prestationen. Företaget genomsyras av en positiv atmosfär och arbetsglädje i en miljö som gör att du orkar göra "det lilla extra". Som Redovisningskonsult på JL Ekonomi är dina huvudsakliga
arbetsuppgifter att bistå kontorsansvariga med löpande redovisning, rapportering, bokslut, årsredovisningar, deklarationer samt administration som hör därtill. Du kommer även ha egna kunder där det är du som ansvarar fullt ut för leveransen. Allteftersom kontoret
växer hoppas vi att även du vill växa och utvecklas i din roll, med större kunder och mer ansvar som en naturlig följd.

Vem trivs här?
Du som är trygg i rollen som redovisningskonsult och som lägger stor vikt vid ett kvalitativt och professionellt arbete kommer snabbt in i rollen. Vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet av redovisningsarbete
på byrå, gärna av bokslut och deklarationer, liksom att du har ambitionen att i framtiden bli auktoriserad redovisningskonsult (något som vi gärna hjälper dig att bli). Har du dessutom erfarenhet av VISMA och Fortnox och god kännedom inom olika branscher, kommer det att vara till din fördel. Ytterligare egenskaper som vi fäster stor vikt vid, är att du har ett starkt affärsmannaskap och driv liksom att du känner dig trygg i att vara ansiktet utåt hos våra kunder. Rollen innebär variation och ett stort ansvar,
varför du behöver ha god förmåga att möta olika människor och verksamheter liksom att kunna prioritera. Det är en självklarhet att du tycker om kundkontakter och att du är både affärsmässig och gillar att jobba i ett högt tempo under de perioder som krävs.
Stor vikt kommer att läggas vid erfarenhet och personlig lämplighet.

Ansök här: https://r.cndrne.com/campaign/url/forward/f3c0d9c58a3c
6
Reklam / Redovisningskonsult sökes till Aleria Redovisning (Helsingborg)
« Senaste inlägg av Dovile skrivet maj 24, 2019, 04:26:25 PM »
Kort om tjänsten
Vi söker en redovisningskonsult, gärna auktoriserad, med erfarenhet inom redovisning och bokslut från olika företagsformer och branscher. Du kommer att få eget ansvar för kunder och på sikt egen resultatavräkning för egna kunder vilket gör att du kan påverka din lön.

Förmåner
Vi erbjuder tjänstepension, friskvårdsbidrag och är ganska generösa när det gäller bidrag för massage och annan behandling för att undvika arbetsskador. Om du arbetar heltid har du rätt till fem dagars utbildning om året.

Mer om tjänsten
- Du kommer få arbeta inom följande områden:
- Löpande bokföring, program Visma Admin samt Fortnox
- Bokslut och deklarationer, program Hogia
- Skatter och rådgivning

Du kommer att ha mycket kundkontakt och även en del kontakt med revisorer till de företag som har vald revisor. Det är en fördel om du har viss kunskap om lönehantering.

Eftersom vi är ett mindre företag så kommer du att vara delaktig i marknadsföring och tillväxten för kontoren.

Anställningen är i första hand heltid, men vi är mycket flexibla och erbjuder även möjlighet att arbeta hemifrån om det skulle behövas vid något tillfälle då du i tjänsten får en bärbar dator som kopplas upp till kontorsdatorn.

Ansök här: https://r.cndrne.com/campaign/url/forward/b486c8db3331
7
Skatt och deklaration / SV: Diff i moms redovisningskonto
« Senaste inlägg av Fredrik Stigsson skrivet maj 17, 2019, 01:09:42 PM »
Hej,

du kan bokföra differensen mot konto 3740 Öresavrundning.
8
Skatt och deklaration / Diff i moms redovisningskonto
« Senaste inlägg av Frågvisalisa skrivet maj 12, 2019, 03:03:43 PM »
Hej,
Den ingående balansen (moms redovisningskonto) för år 2019 visar t ex 25 045. Det konstiga är att i april är summan 25 044. Ett minussaldo på 1 kr.
Hur styr jag upp det?
9
Löpande bokföring / SV: Travhäst som lager och inventarier
« Senaste inlägg av Fredrik Stigsson skrivet april 26, 2019, 01:35:22 PM »
Hej!

1. Det är absolut smidigast att göra avskrivning över 5 år (20 % per år). Du bör göra en ackumulerad avskrivning för 2016, 2017 och 2018.

2. I och med att du bokför på konto 1430 Lager av djur så kan du bokföra lagerförändringen på konto 4930 eller 4939. Inköpet bokfördes förmodligen på konto 4010 eller på ett annat kostnadskonto, lagerförändringar kvittar ut denna kostnad.

När hästen blir inventarie kan du kreditera konto 1430 och debitera konto 1270 anläggningsdjur.
10
Löpande bokföring / Travhäst som lager och inventarier
« Senaste inlägg av Kent Mattison skrivet april 25, 2019, 09:26:51 PM »
Hej!

Jag har två frågor som jag vill lyfta upp som berör travhästar som utgör både lager och inventarier i enskild firma.

1. Jag har en kund som har en travhäst som är tävlingshäst och därmed inventarier. Kunden har köpt hästen 2016 men har inte tagit upp hästen som inventarie överhuvudtaget tidigare. Hur gör inkomstår 2018 balansräkning för hästen med tanke på avskrivningen.
Ska jag ta Skatteverkets rekommendation 60 000 kr och ta en ackumulerad avskrivning som avser 2016,2017 och 2018 eller vad gör jag.
Kunden blev godkänd för momsregistrering för tävlingshästar 2018.

2. Kunden har också en unghäst som blir lagervara enligt reglerna. Den har inte startat ännu.
Men hur bokför jag denna? Debet 1430 lager djur (ej anläggingstillgångar) men vad blir kredit. Chansar på 4339 lagerförändringar hästar.

När hästen startar och blir ett inventarie ska jag då boka: kredit 1430 och debet 4339 (om det är rätt konto) samt för att få hästen som inventarie debet 1270 anläggningsdjur och kredit blir då vad? Chansar på 2010 eget kapital.

Tänkte skriva av hästarna på 5 år.

Tacksam för svar!

Kent Mattison
: 1 2 3 ... 10