Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Matilda_J

: 1
1
Reklam / Telefonmagiker till vårt Inside Säljteam
« skrivet: september 04, 2017, 10:50:58 PM »
e-conomic International a/s är en av Europas största SaaS-leverantörer (Software as a Service) inom webbaserade bokföringsprogram vars mål är att hjälpa små och medelstora företag att göra bokföringen enklare och mer flexibel. Vårt ambitiösa mål är att bli det största och bästa bokföringsprogrammet i världen!

Vi letar efter en ny kollega! Vill du vara en del av en livlig, dynamisk och internationell miljö i ett växande företag? Kan du tänka dig fast lön och goda möjligheter för vidareutbildning? Vill du ha glada kollegor som alla bidrar med energi, vinnarkultur och en helt speciell entreprenörsanda? Då är det dig vi söker som telefonmagiker till vårt svenska Inside Säljteam!

e-conomic International a/s sysselsätter 250 anställda och har drygt 100.000 företagskunder i bland annat Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Spanien, Storbritannien, Polen och Frankrike. Med hjälp av innovativa verktyg och integrationer kan vi erbjuda ett tids- och kostnadseffektivt bokföringsprogram för företag som letar efter funktionalitet och frihet att bestämma när och var företagets ekonomi ska skötas. Mer än 3 500 redovisningsbyråer och redovisningskonsulter samarbetar idag med sina kunder i e-conomic bokföringsprogram.

2
Reklam / The Cobham Group söker en Financial Controller i Stockholm
« skrivet: juli 31, 2017, 09:46:59 PM »
Rollen, som är baserad på vårt Stockholmskontor, ingår i svenska ledningsgruppen och rapporterar till VD i det svenska bolaget. Vi söker dig som vill spela en proaktiv controller-roll i vår fortsatta satsning på lönsam tillväxt. Som Controller i det svenska bolaget har du också löpande dialog med Cobham koncernens ekonomifunktion i London samtidigt som du också stöttar ekonomifunktionen i vårt systerbolag i Finland.Vi outsourcar delar av vår löpande redovisning och som Controller är du ansvarig för att detta fungerar med högsta kvalitet och effektivitet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
- Övergripande ansvar för ekonomifunktionen i det svenska bolaget.
- Månadsvis finansiell rapportering till ledningen för det svenska bolaget samt till koncernens ekonomifunktion.
- Ta fram underlag för årlig budget och månadsprognoser.
- Förbereda finansiellt underlag som stöd till koncernens femåriga strategiska planer för tillväxt.
- Delta i utvärdering av produktutvecklingsprocessen för att säkerställa att korrekta finansiella rutiner finns och fungerar.
- Samverka med marknad- och säljfunktion i framtagning av kalkyler och offerter samt svara för en affärsstödjande och säker kreditkontrollprocess.
- Aktiv roll i ledningsgruppen för det svenska bolaget.
- Ett besök per månad till det finska systerbolaget för att stötta ekonomifunktionen där.

Din bakgrund
Vi söker dig som är civilekonom med flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, gärna från ett internationellt bolag. Har du dessutom arbetat i ett teknikintensivt företag är det en liten bonus. Du har kunskap och erfarenhet avseende IFRS, du behärskar Excel mycket väl och erfarenhet av visst personalansvar är meriterande. Koncernspråk är engelska varför du bör ha goda kunskaper i såväl tal som skrift. Kunskaper i finska är en bonus. Som person är du analytisk, självgående och med ett väl utvecklat sinne för struktur och systematik. Du har ett kommersiellt intresse, tycker om affärer och stimuleras av att kunna spela en aktiv roll i utveckling av både företaget och verksamheten. Du tycker om att samverka med andra men drivs också av att ta individuellt ansvar.

I denna rekrytering samarbetar Cobham med WTT Rekrytering.
Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult
Peter Backman på telefon 0708-44 44 00 eller via mail peter@wtt.se

3
Reklam / Hoist Finance söker en Kvantanalytiker i Stockholm
« skrivet: juli 17, 2017, 11:10:06 PM »

Rollen innefattar mycket eget ansvar och i stor utsträckning kvantitativ analys av tillgångar, skulder och derivat. Du deltar aktivt i utveckling av metoder och verktyg för att kunna kvantifiera diverse finansiella storheter, samtidigt som du också deltar och utvecklar Treasury-relaterade administrativa rutiner. Du är en person med stort intresse för att med kvantitativa metoder lösa ekonomiska frågeställningar. Vidare är du en person som är analytiskt lagd och tar ansvar för dina beräkningar.

Då Hoist befinner sig i en utvecklingsfas är du företrädesvis förändringsbenägen och drivande som person. Tjänsten är placerad på huvudkontoret vid Stureplan och rapporterar till Group Treasurer. Du kommer att samarbeta med kollegor inom och utanför funktionen. Det är därför viktigt att utveckla kunskap om verksamhetens affärsmodell.

Som Kvantanalytiker kommer dina arbetsuppgifter att innefatta:

    Modellering, kvantifiering och hantering av finansiella risker och likviditetsrisker
    Modellering och hantering av strukturell risk
    Hantering och förvaltning av likviditetsreserver
    Modellering och programmering av värderingsrutiner
    Delta i arbetet med att upprätta Treasury-relaterade rutiner
    Cash management och hantering av cash pools
    Deltagande i koncerngemensamma treasuryprojekt samt ha kontakter med koncernens bolag i övriga länder
    Resor inom Europa till dotterbolag samt samarbetspartners

4
Reklam / Högskolan i Gävle söker en Ekonomichef
« skrivet: juni 14, 2017, 08:46:43 PM »
Arbetsbeskrivning
- Leda, samordna och utveckla det ekonomiadministrativa området inom Högskolan i nära samarbete med kärnverksamheten.
- Ansvara för Högskolans budgetprocess, bokslut, prognoser och uppföljningar.
- Ansvara för att ekonomiadministrativa processer kvalitetssäkras.
- Ansvara för Högskolans upphandlingsverksamhet.

Kvalifikationer
- Akademisk examen med inriktning mot ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Väldokumenterad chefserfarenhet.
- Bred erfarenhet av ekonomiområdet med betoning på ekonomistyrning och redovisning.
- Erfarenhet av framgångsrikt utvecklingsarbete i god samverkan med andra.
- Erfarenhet från offentlig verksamhet är meriterande i synnerhet statlig verksamhet och högskolesektorn.
- Som person är du öppen och kommunikativ; en närvarande, lyhörd ledare, god lyssnare och pedagog med stort intresse att samverka med dina medarbetare och skapa goda arbetsrelationer.
- Du initierar, utvecklar och implementerar med delaktighet rutiner och processer.
- Intresse för både operativt och strategiskt arbete är viktigt.

5
Reklam / Telefonmagiker till vårt Inside Säljteam
« skrivet: maj 29, 2017, 03:56:18 PM »
e-conomic International a/s är en av Europas största SaaS-leverantörer (Software as a Service) inom webbaserade bokföringsprogram vars mål är att hjälpa små och medelstora företag att göra bokföringen enklare och mer flexibel. Vårt ambitiösa mål är att bli det största och bästa bokföringsprogrammet i världen!

Vi letar efter en ny kollega! Vill du vara en del av en livlig, dynamisk och internationell miljö i ett växande företag? Kan du tänka dig fast lön och goda möjligheter för vidareutbildning? Vill du ha glada kollegor som alla bidrar med energi, vinnarkultur och en helt speciell entreprenörsanda? Då är det dig vi söker som telefonmagiker till vårt svenska Inside Säljteam!

6
Använder du e-conomic och har gjort en API-integration dvs. ett externt tilläggsprogram, en app, som kan skicka data mellan e-conomic och ditt företags andra IT-system på ett användarvänligt och effektivt sätt? Har du lust att dela den med andra e-conomic användare?

7
Löpande bokföring / SV: Import av hund från Norge
« skrivet: mars 13, 2017, 10:34:09 PM »
Hej,
Jag undrar om det finns någon här som har importerat hund från Norge som kan berätta för mig hur man gör för att få honom registrerad i Svenska kennelklubben.
Vad jag lyckats läsa mig till så verkar det inte speciellt svårt för att stilla min nervositet så får någon gärna bekräfta för mig hur enkelt det är . Man vill ju inte att något ska gå fel.

8
Reklam / de billigare märke
« skrivet: februari 27, 2017, 04:55:31 PM »
Hej,
Jag tror alla försöker spara genom att bevaka rabatter eller köpa de billigare märke.
Hur sparar ni? Berätta lite vad är mer viktig till er att spara på?
t.ex. köpa kläder eller teknik, motorcyckel eller bildelar?"

: 1