Ett forum om bokföring

Allmänt => Allmänt => Ämnet startat av: Dovile skrivet mars 03, 2015, 08:55:08 AM

Titel: Trafikverket söker en Enhetschef Ekonomi i Borlänge
Skrivet av: Dovile skrivet mars 03, 2015, 08:55:08 AM
Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill leda vår nybildade enhet Ekonomi och vara med och utveckla en modern verksamhetsstyrning.
Som enhetschef är din huvuduppgift att leda, samordna och utveckla enheten. Du har ett personal- budget och resultatansvar för enheten och ansvarar för att din verksamhet når de mål som ställs på din enhet. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp där du aktivt bidrar till utveckling av avdelningens verksamhet. Enheten kommer att bestå av cirka 10 medarbetare.

Inom ditt ansvarsområde ligger att samordna och utveckla en enkel och tydlig verksamhetsplanering och -uppföljning för Underhåll. Din enhet styr och följer upp Underhålls mål. Enheten har ett sammanhållande ansvar för ekonomifrågor och för att tillsammans med verksamhetsstyrningscheferna regionalt utveckla effektiva arbetssätt inom ekonomiområdet. Du kommer att driva och leda förbättringsarbeten inom ekonomi på Trafikverket.

Enheten är ny från 2015 och du ges därför ett stort ansvar att tillsammans med medarbetarna utveckla verksamheten och definiera samarbetsrelationer. Som enhetschef Ekonomi ansvarar du för att etablera god samverkan inom Trafikverket och leda utvecklingen av ekonomistyrningen inom Underhåll.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning, minst 180 hp med ekonomiinriktning alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.

Du har några års erfarenhet från chefsroller med personalansvar. Du trivs och har erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete både avseende arbetssätt, metoder och kultur.

Det är meriterande med erfarenheter av att leda förändringsarbete samt att bygga upp och utveckla ekonomistyrning. Ditt ledarskap präglas av tydlighet och närvaro. Du har förmåga att skapa goda förutsättningar för dina medarbetare genom att utmana och inspirera, engagera, återkoppla och skapa delaktighet.
Du är kommunikativ i ditt ledarskap och har förmåga att skapa närhet i en geografiskt spridd organisation. Du är drivande, resultat- och målinriktad.
Som chef är du medveten om arbetsgivarrollen och du är tydlig och trygg i din uppgift att gentemot dina medarbetare företräda Trafikverket som arbetsgivare.

Enheten har medarbetare på olika orter runt om i landet, vilket kräver en del resor. Trafikverkets ekonomifunktion är placerad i Borlänge vilket kräver resor till dit men även till Stockholm.
Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Ansökan

Ansök här:  https://express.candarine.com/campaign/url/forward/1dfe0bb3ea62